Aisea e malosi ai lauulu o nisi fafine, ae itiiti ni lauulu o nisi?

ata5

1. E feso'ota'i mea tau kenera

O su'esu'ega a le falema'i e ala i le tele o su'esu'ega o fa'amaumauga i luga o lauulu o le tino o lo'o fa'apipi'i i luga o le pa'u: o le avanoa e 85.6% e feso'ota'i vavalalata ma le fa'atupuina o kenera.

Afai o se tasi o matua i itu uma e lua o matua o loʻo i ai i se tulaga mafiafia, o le lauulu o le tino o loʻo ufiufiina e le isi augatupulaga o tama poʻo teine ​​i luga o luga o teine ​​o loʻo faʻaalia foi i se mea mataʻutia.

E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o mataupu faʻaletino: e le gata o le lauulu o le tino e faʻalagolago i gene genes o matua uma e lua, ae o loʻo i ai foi se aafiaga patino i ona lava foliga vaaia ma uiga.I lalo o le fautuaga a le fomaʻi Toʻo popole.

2. E feso'ota'i le maualuga ole Hormonal

O le tele o le fa'aliloina o hormones tane e fa'aleagaina sa'o ai le paleni endocrine o le tagata.I se taimi puʻupuʻu, o le lauulu o le tino o fafine e tuʻuina atu i le atinaʻeina o le atinaʻe, aemaise lava mo teineiti ma le 65.5% o le aofaʻi o le endocrine i totonu o le tino o le tino.I se tulaga mafiafia.

Pe a tele naua le fa'alilolilo o le homone tane, o suiga i le ma'i masina o le tino o le tagata e fa'aletonu sa'o fo'i, lea e faigofie ona ta'ita'i atu ai i fa'alavelave fa'aletino e pei o le larynxia ma le aofa'i o le fa'amama toto.I lalo o le fautuaga a fomaʻi, e manaʻomia le faʻamautuina o lona lava estrogen androgen secretion maualuga e ala i le tagofia o fualaau.

ata2

3. Aafiaga o taumafa

E tusa ai ma meaʻai taumafa, o le avanoa o le 35.5% o le tulaga o lauulu o tamaʻitaʻi e vavalalata vavalalata ma meaʻai.O nisi fafine ua latou atia'e auala ga'o maualuga, maualuga-kalori i o latou olaga i aso faisoo.Le lamatiaga o faʻamaʻi gasegase tumau.

I totonu o se taimi puʻupuʻu, o lona lava metabolism saoasaoa o loʻo tuʻuina atu i le atinaʻeina o le paʻu, lea e matua aʻafia ai le faʻaogaina o le estrogen secretion i le tino o le tagata, ma ua mafua ai foʻi faʻalavelave mo lona lava tino tuputupu aʻe lauulu.

4. Polycystic ovary syndrome

O le fa'alavelave fa'aletino na mafua mai i foma'i ma'i fa'ama'i fa'ama'i fa'apitoa na fa'avasegaina le fa'alavelave fa'aletino e mafua mai i le fa'aletonu o le ovarian i se lauulu malosi o le tino.O le tele o le estrogene fa'alilolilo i totonu o le talipupuni e a'afia i le mafua'aga o le tuputupu a'e tele i itu uma e lua o le vae o le tagata ma le vaega perianal.

O le avanoa e tuʻuina atu i le polycystic syndrome e tusa ma le 75.9% maualuga, ma o faʻamaoniga manino o loʻo faʻaalia i se taimi puupuu o le fesuiaiga o fua faatatau o le estrogen secretion.E tusa ai ma suʻesuʻega faʻafuainumera o faʻamatalaga faafomaʻi, 55.6% o fafine o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le polycystic ovary syndrome 55.6% Avanoa O le atinaʻeina o le tino o loʻo tuʻuina atu i se tulaga mafiafia.

ata6

5. Fa'alesiosiomaga

Fa'aletonu tuusa'o o mea e ola ai o le siosiomaga i fafo o le tino o le tagata ola lauulu.

O se taunuuga, o lerogene ma le estrogen o loʻo tuʻuina atu i le atinaʻeina o le 2: 1, o pores e aʻafia i le tulaga faʻalavelave ma le tulaga o le fiafia i se taimi puupuu.


Taimi meli: Ian-31-2023